Jaký byl UPGRADE PODLAHÁŘE 2023?

Jaký byl UPGRADE PODLAHÁŘE 2023?
19. 10. 2023 Vzdělávání 366 zobrazení

Plný změn a s rekordní účastí.  

První změnou byl přesun ze čtvrtka na úterý. Druhou, změna měsíce konání a to říjen místo listopadu. Třetí změna se týkala místa konání a šestnáctý ročník místo Valče přivítala Pec pod Sněžkou. 
 
Na letošní vzdělávací akci měl republikovou, ale i světovou premiéru nový produktový katalog Fatra LINO a vzorníky speciálních homogenních dílců z nové kolekce Fatra LINO Elektrostatik (www.fatrafloor.cz). Členové si také převzali nové vzorkové krabice FEELWOOD obsahující dubové, jasanové, modřínové, borovicové a smrkové podlahy. Janser věnoval přítomným školám krabice podlahářských nožů a to nejen pro žáky prvních ročníků.
 

Úvodní přednáška patřila elektrostaticky vodivým podlahovinám. Pod taktovkou Jiřího Dörricha a Jiřího Štěrby (oba www.mujrevizak.cz) byli podlaháři seznámeni s obecnými vlastnostmi v elektrostatice, s konkrétními typy rozlišení elektrostatické vodivosti, s důležitými praktikami při kladení podlah včetně ukázky provedení měření s následným vyhodnocením a protokolem měření. 

20231019 brased

Hlavním tématem letošního ročníku byla přednáška "Jak marketing, mýty a nepochopení vedou k reklamacím LVT". Aleš Sedláček (www.brased.cz) ve dvou dvouhodinových blocích prezentoval přehled a srovnání emisních certifikací u vinylových podlah, vliv aklimatizace na deformaci vinylových dílců, druhy lepidel a jejich vlastnosti včetně pevnosti ve střihu a jak konstrukce a podložky mají vliv na pevnost a životnost zámků u klikových podlah (přednáška bude později dodána do zaheslené části webu)
 
Můžeme jen spekulovat, zda změny uvedené v úvodu nebo aktuálnost programu vedly k rekordní účasti, ale je jisté, že další ročník se bude opět konat v Peci pod Sněžkou a to v úterý 15. října 2024.