Nejlépe se dělají podlahy v dobré partě

Nejlépe se dělají podlahy v dobré partě
10. 1. 2022 Vzdělávání 448 zobrazení

Podlaháři z cechu se opět dali dohromady a tentokrát vyjeli na pokládku dřevěné podlahy.

Občas se stane, že mi někdo zavolá, že neví, jak se dělá nějaký detail nebo jaké nářadí k tomu nejlépe použít. Na některé otázky už jsem odpověděl článkem, fotkou nebo videem na svém webu www.videopodlahy.cz, ale jsou situace, které nevyřeší ani 10 videí a prostě musíte z praxe vědět jak na to, vidět ten fígl a grif přímo v reálu. Pro tyhle situace jsou takové akce jako dělané. A co si budeme povídat, přeci své chybami získané zkušenosti nevycinkám veřejně i těm, co si to ani nezaslouží...

Zaučovat úplné začátečníky nebo někoho přeškolovat na zakázce nemohu, na to není prostor ani čas. Ideální je tedy propojit prověřené podlaháře, kteří si uvědomují důležitost dalšího vzdělávání a disponují vlastním profesionálním vybavením. 

Na této zakázce ve Valticích se sešlo sedm statečných, sedm kolegů z cechu, aby v krátkém čase zrealizovali pokládku dřevěné podlahy v rodinném domě. Aby se to vše mohlo uskutečnit bylo potřeba udělat dobrou přípravu podkladu a toho se skvěle zhostil Richard Novák , který tomu věnoval několik dní svého života a tímto mu zde chci ještě jednou za všechny kolegy poděkovat.

Založení se ujal Richard Novák a Tomáš Freund.  Pak své nádobíčko rozbalili Miroslav Michal, Martin PourLukáš Nekula a Vojtěch Vavřička a pustili se do práce. Jak to tak už bývá, tak u takové práce se užije i spousta legrace. Za 2 dny bylo hotovo. Dořešil jsem detaily – korkové dilatace, lišty a investor se mohl těšit z krásné voňavé dřevěné podlahy.

Podlahářský den přeje Pepa Voborník, předseda Cechu podlahářů ČR