Úspěšná obhajoba podlahářů z Jílové

Úspěšná obhajoba podlahářů z Jílové
3. 5. 2016 Vzdělávání 7987 zobrazení

Dnešní květnový den byl vyhrazen mladým podlahářům. Republiková soutěž dovedností žáků středních škol PODLAHA CUP zavítala do Uherského Brodu jako součást projektu Roku řemesel.

Do Středního odborného učiliště v Uherském Brodě zavítala podlahářská budoucnost. Reprezentanti 5 středních škol (Střední odborná škola stavební a zahradnická PrahaStřední odborné učiliště Uherský BrodStřední škola polytechnická BrnoStřední škola pro sluchově postižené Brno a Střední škola technická Praha), kde se podlahařině vyučuje, předvedli svoje znalosti a dovednosti.

Soutěžící přivítal Patrik Kunčar, starosta Uherského Brodu a Stanislav Mišák, hejtman Zlínského kraje, který všem popřál nejen hodně zdaru v soutěži, ale také to, ať je jejich práce i nadále baví a v budoucnu jdou příkladem ostatním řemeslníkům.

Zaštitu mistrovství také poskytl Jan Mládek, ministr průmyslu a obchodu ČR, Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory České republiky, Václav Matyáš, prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Petr Navrátil, radní Zlínského kraje pro oblast školství, mládeže a sportu.

Vytvoření cenové nabídky a složení intarzie nejlépe zvládli: 

  1. místo: Marek Bednář a Jiří Kavan, Střední škola polytechnická Brno 
  2. místo: Lukáš Benda a Michal Smrž, Střední škola pro sluchově postižené Brno
  3. místo: Ondřej Hladký a Pavel Kvašný, Střední odborná učiliště Uherský Brod
      
20160503 jilova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Za pořádání soutěže obdržel cech v lednu letošního roku od Asociace malých a středník podniků a živnostníků ocenění "Řemeslný počin". Součástí této ceny byla i finanční odměna, kterou jsme transformovali mezi vítěze (1. misto: 6 000 Kč, druhé 4 000 Kč a třetí 2000 Kč). Finance, ale nebyly jedinou odměnou. Partneři soutěže věnovali např.aku vrtačky, nákoleníky, kladiva, nože, montérky, bundy, mikiny, metry, ale třeba i čokoládu a tak jsme mohli ocenit všechny soutěžící. 

V letošním roce mladí podlaháři navíc svým školám vyhráli věci pro praktickou výuku - např. olej na dřevěné podlahy, sadu na údržbu a péči o olejované podlahy, 250 kg nivelační stěrky, úhlovou brusku, poukázky na odběr materiálu nebo nivelační válečky.

 

Naším cílem je oživit výuku podlahářského oboru, ověřit teoretické znalosti a řemeslnou dovednost žáků a zprostředkovat setkání pedagogů s odborníky z praxe. Jak se nám to podařilo při 12. ročníku si můžete prohlédnout ve fotogalerii nebo facebooku. 

 

PARTNEŘI SOUTĚŽE  

 

AMSP logo

KB logo

20151211 rok

 

gerflor2016

 

Weber verze2015

 

schomburg logo

 

videopodlahy

 

akto logo

 

CEMEX-logo

 

murexin2015

 

acolor

 

Thomsitlogo 2016

 

Proflooring 01

 


SCHONOX

 

uzin modrý

 

snickers logo

 

PCI Für Bau-Profis

 

20160501 soudal

 


20160501 woodexpert

 

20160503 boen

20160503 kpp

 20160504 kmd

 

Podlahářství Pilát