Jak pokládat teakové podlahy?

Jak pokládat teakové podlahy?
15. 11. 2022 Poradna 332 zobrazení

Ve vlhkém prostředí wellness byly použity produkty Sika pro hydroizolaci, lepení a spárování teakových lamel.

Při rekonstrukci provozní budovy koupaliště na Kraví hoře v Brně, vznikly nové wellness prostory pro veřejnost, kanceláře vedení areálu a rozšířené zázemí pro návštěvníky letního koupaliště. Wellness zóna nabídne svým návštěvníkům samostatné sauny, páru, sprchy a odpočívárny, vířivé a ochlazovací bazénky.

Na chodbu probíhající přízemní částí budovy vybral architekt efektní teakové lamely. Jak se taková podlaha pokládá? Vhodné je lepení do pružného polyuretanového lepidla SikaBond-54 Parquet. V místech s extrémní vlhkostní zátěží bylo použito lepidlo a hydroizolace (2v1) SikaBond T-8. Z funkčních i estetických důvodů byly mezi lamelami ponechány spáry, které je nutné vyplnit pružným tmelem. Zde byl použit polyuretanový tmel Sikaflex-11 FC Purform v černé barvě, který je po vytvrdnutí snadno brousitelný a tvoří perfektní dojem. Stejným způsobem byla vytmelena i místa styku podlahy s okolními podlahovými konstrukcemi (dlažba, kov).

20221115 sika 1

Všechny porézní a kovové podklady byly penetrovány pomocí nátěru Sika Primer-3 N. Pro povrchovou úpravu podlah byl vybrán vysokosušinový olej Synteko Natural, následnou péči zajistí udržovací olej Synteko Re-cover a běžné čištění Synteko Soap.

Další informace o referenčním projektu najdete na webu Sika

20221115 sika 2