Praha přivítá Mistrovství Evropy v basketbalu mužů 2022 na palubovce JUNCKERS

Praha přivítá Mistrovství Evropy v basketbalu mužů 2022 na palubovce JUNCKERS
18. 8. 2022 Krátké zprávy 481 zobrazení

FIBA EuroBasket je nejprestižnější basketbalovou akcí v Evropě, jejíž historie sahá až do roku 1935.

Letošní 41. ročník se uskuteční v České republice, Gruzii, Německu a Itálii od 1. do 18. září 2022. Celý turnaj se bude odehrávat na masivní mobilní odpružené palubovce JUNCKERS PRO COMPLETE 44.

Mezinárodní basketbalová federace FIBA si pro dlouhodobou spolupráci na svých vrcholných basketbalových akcí vybrala jako globálního dodavatele sportovních podlah dánskou společnost JUNCKERS a společně podepsali dohodu o spolupráci také na plánovaném Mistrovství světa v basketbalu mužů v roce 2023 v Japonsku, Indonésii a Filipínách a baskebalovém turnaji Olympijských her v Paříži v roce 2024.

Společnost Junckers dodá profesionální přenosný sportovní podlahový systém poslední generace Pro Complete 44 pro všechny tři vrcholné akce. Povrchová úprava pro FIBA EuroBasket 2022 a FIBA Basketball World Cup 2023 bude vyrobena na míru s unikátním designem dle požadavků každé z akcí. Podlahový systém plně vyhovuje normě EN 14904 třídě A4 (FIBA level 1) s vynikajícím tlumením nárazů a optimálním odskokem míčů. Využíváním tohoto systému se může pochlubit spousta multifunkčních arén a sportovních hal po celém světě. Mezi poslední úspěšné realizace patří basketbalový turnaj Mistrovství Evropy 2017, finále série EuroLeague Basketbal 2021 , FC Bayern Mnichov Audi Dome a další basketbalové hřiště od Nového Zélandu, USA, Číny a většiny zemí západní Evropy.

www.junckers.com/basketball