Právě vychází časopis PODLAHY Profi 4/2019

Právě vychází časopis PODLAHY Profi 4/2019
27. 6. 2019 Krátké zprávy 783 zobrazení

Letní číslo časopisu PODLAHY Profi nabízí několik témat. V tom prvním zamíříme vzhůru. Nijak obrazně, ale fakticky, protože jde o využití podlahovin jako obkladu na stěnu.

To, že podlahy opustily polohu horizontální a vydaly se i vertikálním směrem, patří k aktuálnímu trendu, který byl mimo jiné v mnoha podobách prezentován i na veletrzích počátkem letošního roku. Ale podobně jako u současného použití tapet, není účelem obložit interiér celý, ale vytvořit v místnosti výrazný akcent, dominantní prvek v případě, že materiál je jiný než na podlaze, nebo optický efekt „přechodu" podlahy na část stěny, pokud je materiál stejný.

Připravili jsme pro vás několik ukázek od různých výrobců a máme i příklad toho, že „přelít" se dá z podlahy na zeď i litá podlaha, čímž plynule přecházíme k tématu dalšímu, jímž jsou lité podlahy, ať už jako vrstva pochozí, tak podkladní. Speciálně se věnujeme podlahám xylolitovým, které v sobě pojí historii i moderní využití.

Významným tématem tohoto čísla je také nářadí, stroje, přístroje, pomůcky a oděvy pro podlaháře, které je základem ke kvalitnímu provedení prací. Nechybí ani námět na letní výlet, tentokrát za podlahami na zámku Plumlov, krátký rozhovor s bojovníkem MMA Karlosem Vémolou, jehož fotka je na titulní straně, ani závěrečný příběh Ing. Marka Poláška o kafrovníku a průvodu zástupců.

www.stavba-profi.cz